...και λίγα Ελληνικά

Αυτό είναι το "επαγγελματικό" μου web site και γι' αυτό είναι στα Αγγλικά. Συντηρώ και ένα ακόμη που έχει να κάνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες μου όπως θέατρο, γράψιμο κλπ. Δείτε το εδώ (art.salampasis.gr)

Σε αυτό τον ιστοτόπο έχω αυτή την παράγραφο μόνο στα Ελληνικά για όποιον θέλει να με γνωρίσει κάπως καλυτερα

Το ελάχιστο που ζητώ από τους φίλους μου είναι να είναι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και να μην βαριούνται να σκέπτονται. Θαυμάζω τους νέους ανθρώπους που ζουν μέσα σε σώματα γερόντων. Αγαπώ κάθε πραγματικό καλλιτέχνη. Mεταξύ Matisse και Picasso προτιμώ τον πρώτο. Δυστυχώς ιεραρχώ υψηλότερα την ευφυία από την καλοσύνη. Μου προκαλούν απέχθεια οι γέροι ανθρώποι που ζουν σε σώματα νέων. Ομως και τόπο στα νιάτα. Κοίτα τι πράττει κάποιος και όχι τι λέει ή τι πιστευει. Λατρεύω το χορό. Άμα σου "κάτσει" μία όπερα μπορεί να είναι μαγική εμπειρία. Δείτε για παράδειγμα. Λάτρευα την ΑΕΚ, εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ από μακριά γιατί σιχάθηκα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν φυσική καλοσύνη. Ο Χατζιδάκις είναι πολύ ανώτερος του Θεοδωράκη. Βαριέμαι πλέον τα λαικορεμπέτικα, φραγκοσυριανές κλπ., πιστεύω πως είναι καιρος να δημιουργήσουμε κάτι αληθινά νέο. Πιστεύω στην ιδέα του Hommo Universalis. Το πιο επαναστατικό και "σοσιαλιστικό" φαινόμενο της εποχής μας είναι η παγκοσμοιοποίηση και το Internet. Οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν.  Μου αρέσει το θέατρο. Τα έργα του Τσέχωφ είναι κάτι σαν "ευαγγέλιο". Αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα "ο κίτρινος φάκελλος" του Μ. Καραγάτση. Σχεδόν πάντα βαριέμαι όταν βλέπω αρχαίες τραγωδίες. Μόνο η νόηση αποθεώνει το συναίσθημα. Γελάω σχεδόν πάντα με τις θεωρίες συνωμοσίας.  Για να έχει κάποιος χαρούμενη ζωή, πρέπει να ξέρει να ανοίγει και να κλεινει παρενθέσεις σωστά και συχνά.


  AMID PEOPLE AND AIR

  Image

  Argentinierstrasse 16: A Novella

  Image

  My book on Web Programming

  Image

  Short Stories (in Greek)

  Image
  Deparment of Information and Electronic Engineering, International Hellenic Univesrity Sindos 57400,Thessaloniki - Greece
  tel: +30 2310013061, email: msa@ihu.gr, MikeSalampasis@gmail.com, skype id: cs1msa